Autodeelwagens stadsbestuur

Stad Damme stelt een deel van haar stedelijk wagenpark ter beschikking voor haar inwoners via autodeelplatform Coopstroom. In mei 2024 kon het stadsbestuur 7 nieuwe wagens in gebruik nemen die het aankocht met hulp van de Vlaamse Overheid.

Auto’s staan meer dan 90% van de tijd stil, ook de wagens waarmee het personeel van Stad Damme zich verplaatst staan vooral ’s avonds en in het weekend geparkeerd. Met de vernieuwing van haar wagenpark wou het stadsbestuur dat tegengaan. Daarom zocht en vond ze een partner om haar eigen wagens ter beschikking te stellen van de inwoners via autodeelplatform Coopstroom.

Hoe werkt het?

Dammenaars die wensen gebruik te maken van de stedelijke wagens worden aandeelhouder bij Coopstroom. Eén aandeel in de burgercoöperatie kost € 250, en geldt meteen als waarborg die je terugkrijgt wanneer je uit de coöperatie stapt, al dan niet met rendement. Daarna betaalt de gebruiker € 0,33 per gereden kilometer en € 3 per uur, of bestaat de mogelijkheid van een abonnementsformule voor € 75 per maand waarbij je nadien enkel nog jouw gereden kilometers betaalt.

Waar staan de wagens?

De nieuwe wagens worden over het volledige grondgebied verspreid maar staan steeds in de buurt van de gebouwen waar stedelijke dienstverlening is gevestigd.

  • Sijsele 2 deelwagens aan het Sociaal Huis
  • Moerkerke 4 deelwagens aan het Administratief Centrum
  • Damme 1 deelwagen in de Burgstraat

Meer info en aandeelhouder worden

Deel deze pagina