naar top

Aankondiging publieke raadpleging RUP tot bepaling van de bestemmingsmogelijkheid van de gebouwen van voormalige en bestaande landbouwbedrijven in ruimtelijk kwetsbare gebieden

De start en procesnota voor het ‘RUP tot bepaling van de bestemmingsmogelijkheid van de gebouwen van voormalige en bestaande landbouwbedrijven in ruimtelijk kwetsbare gebieden’ zijn ter inzage van 1 september 2024 tot en met 29 oktober 2024. Lees meer over de publieke raadpleging.

Aankondiging publieke raadpleging

Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) tot bepaling van de bestemmingsmogelijkheid van de gebouwen van voormalige en bestaande landbouwbedrijven in ruimtelijk kwetsbare gebieden

Het college van burgemeester en schepenen van stad Damme brengt, overeenkomstig de bepalingen van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, ter kennisgeving aan de bevolking dat de startnota en procesnota van het ‘RUP tot bepaling van de bestemmingsmogelijkheid van de gebouwen van voormalige en bestaande landbouwbedrijven in ruimtelijk kwetsbare gebieden’ te raadplegen zijn van 1 september 2024 tot en met 29 oktober 2024.

Op het grondgebied van Stad Damme liggen een tiental oude landbouwbedrijven, welke bij het opstellen van het gewestplan terechtgekomen zijn in de bestemming 'ruimtelijk kwetsbare gebieden'. Hier worden de vergunningsmogelijkheden beperkt, zeker wanneer de landbouwactiviteiten stoppen. Het RUP landbouwbedrijven in ruimtelijk kwetsbare gebieden laat de functiewijziging van 'bedrijfswoning' naar een 'zonevreemde woning’ toe voor de voormalige en bestaande landbouwbedrijven in ruimtelijk kwetsbare gebieden.

De documenten (start- en procesnota) zijn ter inzage :

  • onderaan dit nieuwsbericht
  • in het Administratief Centrum, Vissersstraat 2A, 8340 Damme-op afspraak via tel. 050-28 87 68.

Er vindt een participatiemoment plaats op dinsdag 1 oktober van 16 uur tot en met 19 uur in het Administratief Centrum te Moerkerke. Tijdens het participatiemoment zal het dossier worden toegelicht en kunnen vragen gesteld worden.

Gedurende de periode van de publieke raadpleging en ten laatste op 29 oktober 2024, kunnen reacties op de startnota schriftelijk bezorgd worden op een van volgende manieren:

  • per e-mail naar omgeving@damme.be;
  • per brief aan Stad Damme, Dienst Omgeving, Vissersstraat 2A, 8340 Damme;
  • tegen ontvangstbewijs bij Stad Damme, Vissersstraat 2A, 8340 Damme.
Gepubliceerd op dinsdag 23 juli 2024

Openingsuren & contact

Wonen & Werken - Omgeving

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 68
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina